Αρχική Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2014
Ευρετήριο Άρθρου
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2014
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
Σελίδα 5
Σελίδα 6
Όλες οι Σελίδες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012-2014

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο σχηματίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα με αντιπροσωπευτική αναλογική διαπαραταξιακή σύνθεση του Προεδρείου του.
Η επιθυμία των περισσοτέρων μελών του νέου Δ.Σ. ήταν να διαχειριστούμε το Σύλλογο Εργαζομένων ενωτικά και αλληλέγγυα σε μια από κοινού προσπάθεια με μοναδικό στόχο την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα για όφελος και μόνο των εργαζομένων.

Στην προσπάθεια αυτή οι περισσότεροι από εμάς αφήσαμε πίσω κάποια διακριτά ιδεολογικά πολιτικά χαρακτηριστικά διότι τα γεγονότα και η εμπειρία, μας είχαν δείξει μια τραγική αλήθεια.
Η αλήθεια αυτή ήταν συνάδελφοι μία, ότι όλοι οι εργαζόμενοι είχαμε υποπέσει σε πλάνη. Αυτή η δοκιμασία, μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε απολογισμό και αυτοκριτική, αποφασίζοντας να αφήσουμε πίσω όλα αυτά που μας χωρίζουν στο χώρο της εργασίας μας.
Έτσι επιλέξαμε να δουλέψουμε με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κάθε ενός από εμάς ώστε να αποτελέσουμε ένα ενιαίο και αξιόμαχο σύνολο.
Ήδη είχαν αρχίσει να εμφανίζονται οι δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνονταν στο χώρο των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Από τον Απρίλιο του 2012 που αναλάβαμε την διαχείριση του Συλλόγου έως και σήμερα διανύουμε διαδοχικά μία μεγάλη περίοδο πολιτικής και κοινωνικήςαστάθειας, όπου η απερχόμενη Κυβέρνηση αντικαταστάθηκε με Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δημιουργώντας μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με δυο εκλογικές αναμετρήσεις που οδήγησε το Πολιτικό, Κυβερνητικό και Διοικητικό Σύστημα σε στασιμότητα.
Όλοι οι Συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς Α.Δ.Ε.Δ.Υ.- Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και τα πρωτοβάθμια Σωματεία βρέθηκαν σε αμηχανία επί μήνες απέναντι σε πλήθος προβλημάτων που άφησε στο πέρασμα του το πρώτο μνημόνιο.
Από τις τότε εκλογικές διαδικασίες του 2012 το αποτέλεσμα ήταν να προκύψει μια νέα Κυβέρνηση-Συγκυβέρνηση και από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις για βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων να έχουμε ήδη τους δυσμενείς όρους του πρώτου μνημονίου φτάνοντας και στο δεύτερο μνημόνιο με τους ίδιους επαχθέστατους όρους για εργαζόμενους και κοινωνία όπου τελικά ολόκληρη η χώρα να είναι υπό κηδεμονία.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, διανύσαμε μια διετία η οποία για όλους εμάς ήταν πρωτόγνωρη. Προσπάθειες και κόποι εργαζομένων και κοινωνίας για την κατάκτηση δικαιωμάτων και αξιών ισοπεδώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλάζοντας την ζωή όλων μας. Μειώσεις μισθών τουλάχιστον 40% συν τα χαράτσια συν την βαριά φορολογία, τα νοικοκυριά υπερχρεωμένα, τα δάνεια στα κόκκινα, διαθεσιμότητες, αξιολογήσεις, απολύσεις, ανεργία, διάλυση του κοινωνικού ιστού και ο κατήφορος δυστυχώς δεν έχει σταμάτημα έως και σήμερα.
Για το χώρο μας αυτό που απευχόμασταν τελικά δεν το αποφύγαμε και έτσι μετά τις πρώτες αξιολογήσεις – διαθεσιμότητες στους Ο.Τ.Α., στοχοποίησαν και τους Υγειονομικούς, κλείνοντας Νοσοκομεία με αποτέλεσμα συνάδελφοι μας το 2013 να βιώσουν την διαθεσιμότητα την ανεργία.
Ευτυχώς για εκείνους στην συνέχεια τους επανατοποθέτησαν στο σύστημα σε διάφορα Νοσοκομεία.
Την ίδια πολιτική είχαμε και στα πολυιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ με χιλιάδες εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα από την κατάργηση των πρωτοβάθμιων ιατρείων παράλληλα ήδη έχουν δρομολογηθεί άλλες 12.0000 απολύσεις από το δημόσιο για το 2014-2015.
Στο Νοσοκομείο μας από το Μάιο του 2012 είχαμε την έκδοση Νέου Οργανισμού με μείωση κλινών και κατάργηση τμημάτων και εκεί που διεκδικούσαμε την πρόσληψη μονίμου προσωπικού από το 2010 λόγο των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, μας εστάλη από το Υπουργείο Υγείας ένας Οργανισμός στα κατώτατα επίπεδα από πλευράς ελλείψεως προσωπικού.
Από ότι θυμάστε το Νοσοκομείο είχε μείνει για μια μεγάλη περίοδο με προσωρινή Διοίκηση. Εκείνο το χρονικό διάστημα είχαμε και την παντελώς άδικη κατηγορία των 75 συναδέλφων μας, με τους περισσότερους από αυτούς, να βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης και να μην μπορούν να αποχωρήσουν λόγω των δικαστικών διαδικασιών μέχρι και σήμερα.
Το κορύφωμα εκείνης της περιόδου ήταν το δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι το Νοσοκομείο συγκαταλέγεται σε μια λίστα από Νοσοκομεία που παρουσιάζουν δείκτες χαμηλής αποδοτικότητας με αποτέλεσμα να διαδίδεται η φήμη ότι υπάρχει πρόβλημα για το Νοσοκομείο με αλλαγή του ρόλου του.

Έχοντας να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα προβλήματα από την αρχή της θητείας μας, παράλληλα με το διαμορφωμένο εχθρικό περιβάλλον, την πλειοψηφία των πολιτών απέναντι μας από την μεθοδευμένη προπαγάνδα ,ότι δηλαδή όλα τα δεινά του τόπου τα δημιούργησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, το συνδικαλιστικό κίνημα σε εντονότατη αμφισβήτηση να ψυχορραγεί προσπαθώντας να βρει έως και σήμερα ακόμα την αναδιάρθρωσή του σε νέες οργανωτικές δομές και ιδεολογικό στίγμα, τους εργαζόμενους συναδέλφους προβληματισμένους, απογοητευμένους με αποτέλεσμα σε κάθε κάλεσμα κινητοποίησης τα δείγματα συσπείρωσης ήταν απογοητευτικά, θα έπρεπε συνάδελφοι πρώτα εμείς οι ίδιοι να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας γνωρίζοντας πολύ καλά το βάρος της ευθύνης που είχαμε απέναντι σε εσάς. Θα έπρεπε λοιπόν να επιλέξουμε τον ουσιαστικό και εποικοδομητικό δρόμο ή να επιλέξουμε να ακροβατούμε σε επιπόλαιες και ακραίες διαδρομές δίχως αύριο που την συγκεκριμένη περίοδο που διανύαμε ήταν επικίνδυνο για όλους μας.
Και συγκεκριμένα επειδή ζήσαμε, είδαμε και ακούσαμε πάρα πολλά αυτό το διάστημα εάν θα επιλέγαμε τις ακραίες διαδρομές το πρωί θα ήμαστε επαναστάτες και το βράδυ θα είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα.Το αναφέρω αυτό διότι συνδικαλιστές συνάδελφοι άλλου Νοσοκομείου που φημίζεται για την ακτιβιστική και επαναστατική του δράση αναγκάστηκαν υπό την απειλή και τον φόβο της απόλυσης να πάρουν πίσω τις πρωινές δίκαιες θέσεις τους.
Αυτή είναι η πραγματική σκληρή αλήθεια.
Έτσι συνάδελφοι μέσα σε αυτή την δίνη θέσαμε ως Στρατηγικό μας στόχο να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον Σύλλογο αξιόμαχο και παράλληλα να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας.
Στον καιρό των δυσκολιών και της αμφισβήτησης των πάντων, προτεραιότητα μας ήταν να θέσουμε κάποιους ποιοτικούς στόχους που να κατευθύνονται κυρίως στους συναδέλφους ώστε να μπορέσουμε να διαλύσουμε την απογοήτευση την αμφισβήτηση και να τους κρατήσουμε συσπειρωμένους γύρω από τον Σύλλογο.
Συγκεκριμένα συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. της Συνομοσπονδία μας Α.Δ.Ε.Δ.Υ που ξεπέρασαν τις (60)εξήντα.
Συμμετείχαμε σε όλες τις μεγάλες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις προς το Υπουργείο Υγείας πάντα με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. διαθέτοντας μεταφορικό μέσο (πούλμαν) για την άμεση γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των συναδέλφων.

Πραγματοποιήθηκαν 37 Διοικητικά Συμβούλια και 4 Γενικές Συνελεύσεις δίνοντας μας την πλειοψηφία στην ψηφοφορία επί των προτάσεων να ενεργούμε κατ΄ εντολή σας.
Το Δ.Σ. πραγματοποίησε τουλάχιστον (10) δέκα επίσημες συναντήσεις με την Διοίκηση και πάρα πολλές ανεπίσημες για την επίλυση προβλημάτων.
Προχωρήσαμε σε διάφορες κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις στο προαύλιο, στάσεις εργασίας, καταλήψεις στο Γραφείο Διοίκησης με παράλληλο κλείσιμο ταμείων (20) είκοσι στο σύνολο.
Ο Σύλλογος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυος και υπερασπίστηκε όλους τους Συναδέλφους Υγειονομικούς που αντιμετώπισαν την διαθεσιμότητα - κινητικότητα σε άλλα Νοσοκομεία.
Σταθήκαμε απέναντι στο Οργανισμό από τον Μάιο 2012 που εκδόθηκε προβάλλοντας την αντίρρηση μας σχεδόν καθολικά σε όλα του τα άρθρα μάλιστα έχοντας δημοσιευθεί σε Φ.Ε.Κ. δεν περιλάμβανε δέκα οργανικές θέσεις ήδη υπηρετούντων συναδέλφων μας. Ουσιαστικά οι συνάδελφοι αυτοί ήταν στο αέρα με προσπάθειες του Συλλόγου και των Συναδέλφων του Τμήματος Προσωπικού τελικά συμπεριλήφθηκαν στην τελική τροποποίηση του Οργανισμού.
Σε οποιαδήποτε εργασιακή διαφορά και πρόβλημα ο Σύλλογος ήταν πάντα δίπλα στους εργαζόμενους.
Οι όποιες δημοσιεύσεις και φήμες που προσπάθησαν να δώσουν ψεύτικα στοιχεία και να βάλουν σε κίνδυνο και σε αμφισβήτηση τους εργαζόμενους και το Νοσοκομείο δεν τις αφήσαμε να διαρρεύσουν στο περιβάλλον. Άμεσα τοποθετηθήκαμε ώστε να δοθούν τα πραγματικά στοιχεία για το Νοσοκομείο μας τα οποία αναλύσαμε με επιστημονικά δεδομένα προσπαθώντας να σηκώσουμε το θέμα όσο πιο ψηλά μπορούσαμε με αποτέλεσμα να μας δοθούν άμεσα εξηγήσεις και διευκρινήσεις οι οποίες μάλιστα παρουσιαστήκαν και δημόσια.
Για τα 176 ευρώ που διεκδικούμε όλο αυτό το διάστημα το Δ.Σ. το είχε σε προτεραιότητα και πάντα από κοντά έτσι πραγματοποιήσαμε δύο ανοικτές συναντήσεις ενημέρωσης στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου για όλους τους συναδέλφους παρουσία της Δικηγόρου κυρίας Υφαντής η οποία και μας ενημέρωσε για την πορεία των δικαστικών διεκδικήσεων και την στρατηγική που θα ακλουθούσαμε στην διαδικασία των εφέσεων.
Όπως είναι γνωστό από τις πρωτόδικες αγωγές που είχαμε καταθέσει εναντίων των Διοικήσεων του Νοσοκομείου την περίοδο θητείας του απερχόμενου Δ.Σ. είχαμε και τις κερδισμένες αποφάσεις από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Για την πορεία των εφέσεων που κατέθεσε από την πλευρά της η Διοίκηση του Νοσοκομείου κατά των κερδισμένων πρωτόδικων αποφάσεων αυτές είχαν οριστεί να εκδικαστούν τον περασμένο Νοέμβριο του 2013 μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων η Νομική μας Σύμβουλο πρότεινε να ζητήσουμε την αναβολή των εφέσεων ώστε να κερδίσουμε τον απαραίτητο χρόνο.
Η κίνηση αυτή έγινε διότι εάν θα εκδικάζονταν οι εφέσεις εκείνη την περίοδο που είχε εκδοθεί πρόσφατα η απόφαση της ολομέλειας του Συμβούλιου Επικρατείας και η οποία απόφαση όπως γνωρίζετε είναι η δυσμενέστερη για τις δικαστικές διεκδικήσεις των δημοσίων υπαλλήλων το αποτέλεσμα θα ήταν οι περισσότεροι δικαστές να είναι αναγκασμένοι να εκδικάζουν με οδηγό την παραπάνω αρνητική γνωμοδότηση όπως καταλαβαίνεται στην διαδικασία εκδίκασης των εφέσεων δεν θα είχαμε καμία τύχη.
Έτσι με αυτή τακτική που αποφασίστηκε από κοινού με τους εργαζόμενους συνεχίζουμε να είμαστε μέσα στις διεκδικήσεις με βάσιμες ελπίδες για μια θετική τελεσίδικη απόφαση της ολομέλειας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου ανάμεσα στην εκδίκαση της διαφωνίας των διαφορετικών αποφάσεων που έχουν εκδώσει η ολομέλεια του Αρείου Πάγου και αφορά υπαλλήλους του ιδιωτικού δικαίου και της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους εκεί έχει παραπεμφθεί τώρα το θέμα των 176 ευρώ.
Συνεχίζοντας με ομόφωνες αποφάσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία δύο εκδηλώσεις για τους εργαζομένους στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου για το συνταξιοδοτικό & ασφαλιστικό των εργαζομένων η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κύριο ομιλητή τον γνωστό και έμπειρο εργατολόγο κύριο Ρωμανιά και η δεύτερη με κύριο ομιλητή τον νυν Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας Μιχάλη Γιαννακό ο όποιος και έχει επιμεληθεί τον συνταξιοδοτικό οδηγό του 2013.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ομοφώνα έδειξε το κοινωνικό πρόσωπο όλων μας με το να βρεθούμε οικονομικά δίπλα σε συναδέλφους που αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα Υγείας.
Σταθήκαμε ομόφωνα ηθικά και οικονομικά δίπλα σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν άδικες κατηγορίες εις βάρος τους με το να τους στηρίξουμε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνούν αυτοί και οι οικογένειες τους. Μπορούν να σας διαβεβαιώσουν για τις προσπάθειες που γίνονται από όλο το Δ.Σ. για να μπορέσουμε να δώσουμε λύση.
Επίσης οργανώσαμε με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. δύο μεγάλες εκδηλώσεις για τα παιδιά των εργαζομένων την πρώτη τα Χριστούγεννα του 2012 στο Θέατρο Badmhton και τη δεύτερη εκδήλωση τα φετινά Χριστούγεννα του 2013 στο Alloy Fan Park ήταν και αυτές μέσα στους στόχους μας να δώσουμε χαρά στα παιδία των εργαζομένων.
Μεγάλη επιτυχία είχαν και οι (2) δύο μουσικές βραδιές διασκέδασης που οργανώσαμε με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. για τα μέλη του Συλλόγου μας και πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Διασκέδασης ¨ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΙΣΑ¨ 11-01-2014 & 25-01-2014 ο μοναδικός στόχος μας για τις παραπάνω εκδηλώσεις ήταν η ευχαρίστηση των Εργαζομένων.
Έγινε μία πιλοτική προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε τον Σύλλογο δημιουργώντας την δική μας Ιστοσελίδα του Συλλόγου Εργαζομένων Τζανείου Νοσοκομείου στο Διαδίκτυο ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν άμεση πληροφορία και επικοινωνία.
Προσπαθήσαμε μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες αυτή την διαδρομή να την διανύσουμε χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο κανένα εργαζόμενο.
Συνάδελφοι κλείνοντας το κείμενο θέλουμε να καλέσουμε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου σύσσωμοι να σταθούν δίπλα στο Σύλλογο.
Μέσω της δοκιμασίας που περνάμε αποκτήσαμε πολύτιμη εμπειρία μας δίνεται λοιπόν μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε αλληλέγγυα να προασπίσουμε μόνο τα εργασιακά μας συμφέροντα θεωρώντας ότι αυτή την περίοδο είναι η μόνη αξιόπιστη και ιδεολογική πρόταση που μπορεί να σταθεί.
Συνάδελφοι σας παρουσιάσαμε το κείμενο του Διοικητικού Απολογισμού με αίσθημα ευθύνης και ζητάμε από το σώμα της Γ.Σ. την υπερψήφιση του.

11 - 03 - 2014

Οι (6) έξι Πλειοψηφούντες Σύμβουλοι του Δ.Σ.

1. ΒΕΛΙΔΟΥ ΧΡΗΣΗ.
  2. ΔΗΜΟΥΛΙΑ ΒΑΣΩ.