Αρχική Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις Υπερψηφισμένο κείμενο εισήγηση με αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 14-5-2015

Συνάδελφοι είναι γνωστό ότι υπάρχει συμφωνία για την εφαρμογή του φετινού ψηφισθέντος προϋπολογισμού της προηγούμενης κυβέρνησης.
Εξαιτίας αυτού δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις ανάτασης του Ε.Σ.Υ.
Οι λειτουργικές δαπάνες του Νοσοκομείου μας μειώθηκαν και εφέτος περαιτέρω (η μείωση τα τέσσερα τελευταία χρόνια υπερβαίνει το 60%).
Όλοι εμείς οι Υγειονομικοί Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο βρισκόμαστε σε ένα πραγματικά ιστορικό σημείο στο οποίο ή θα μείνουμε όρθιοι υπερασπίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας, προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάμεις, να αντιπαλέψουμε και να διασώσουμε το Σύστημα Υγείας (ένα σύστημα που θα πρέπει να έχουν Δωρεάν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς).
Σε άλλη περίπτωση θα είμαστε εκείνοι οι οποίοι άφησαν και χάθηκε η ευκαιρία να δώσουν όραμα, να αντιπαλέψουν όλες αυτές τις άδικες αποφάσεις και να επιτρέψουν την μεταμόρφωση του συστήματος, σε ένα σύστημα που θα αποκλείονται οι ασθενέστεροι και οι οικονομικά αδύναμοι.

Διακαής και διαχρονικός στόχος του μεγάλου κεφαλαίου είναι να βρεθεί όλο και περισσότερο μέσα στο σύστημα, ώστε να μπορέσει να πάρει το κομμάτι των ασφαλισμένων και αυτών που μπορούν να πληρώσουν.
Σίγουρα αυτή την περίοδο δεν είναι η πολιτική του ευκαιρία, όμως η οικονομική συγκυρία του δίνει μοναδικά πλεονεκτήματα για να πετύχει τον στόχο του.
Γνωρίζετε καλά ότι τα τελευταία χρόνια παρενέβησαν στο σύστημα για την δήθεν μεταρρύθμιση του, άγαρμπα και άτσαλα με μοναδικό τους στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους.
Αυτή η παρέμβαση έχει αρχίσει να εμφανίζει τα αρνητικά της αποτελέσματα, μιας και ως μέγεθος το ίδιο το σύστημα δείχνει ανελαστική συμπεριφορά.
Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κλάδων, το γερασμένο προσωπικό, η εντατικοποίηση της εργασίας μας με κινδύνους και επισφάλεια για εργαζόμενους και ασθενείς, οι απλήρωτες δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές, τα πολλαπλάσια οφειλόμενα ρεπό σε συναδέλφους νοσηλευτές, την πλήρη απαξίωση της εργασίας μας.

Σας ρωτούμε?

Δεν είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων μας στο χώρο εργασίας μας!

Ο καθημερινός μας προβληματισμός δεν είναι το πόσο θα αντέξουμε ακόμα !

Σας γνωρίζουμε ότι στα 1290 άτομα όλων των κλάδων που θα έπρεπε να είναι το ύψος του νέου μειωμένου Οργανισμού αυτή την στιγμή υπηρετούμε 1040 άτομα έχουμε ήδη 250 κενές οργανικές θέσεις.
Όπως θυμόμαστε τον Μάιο του 2012 φωνάζαμε όλοι και αντιδρούσαμε λέγοντας ότι μειώθηκαν δραματικά και οριακά οι οργανισμοί διότι ο αριθμός των κλινών, τμημάτων και το ύψος των οργανικών θέσεων, διαμορφωθήκαν με μοναδικό στοιχείο τον αριθμό των εργαζομένων που υπηρετούσε εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δηλ. διαμορφώθηκαν όλοι στο ύψος των καλυμμένων οργανικών θέσεων για να μην υπάρξουν προβλήματα.
Η ενεργεία όμως αυτή είναι αντιστρόφως ανάλογη διότι αντί να ορίσει ο πληθυσμός των κατοίκων της περιοχής (πληθυσμός αναφοράς) πρώτα τις κλίνες και παράλληλα το ύψος των οργανικών θέσεων στο Νοσοκομείο μας, ακούστε το παράδοξο , όρισαν οι κατειλημμένες οργανικές θέσεις εκείνης της χρονικής στιγμής τον αριθμό των κλινών χωρίς καμία άλλη παράμετρο και πρόβλεψη.
Καταργηθήκαν τότε 100 κλίνες και 300 περίπου κενές οργανικές θέσεις.
Έτσι με μηδενικές προσλήψεις τα τελευταία μνημονικά χρόνια και έχοντας μπροστά μας μια πιθανή αλλαγή στα όρια των συντάξεων, μία άμεση αποχώρηση συναδέλφων προς συνταξιοδότηση, θα είναι η χαριστική βολή.
Μετρήστε τώρα αθροιστικά για το Νοσοκομείο μας όλα τα παραπάνω στοιχεία δηλ. κατηργημένες οργανικές θέσεις (τριακόσιες 300) , σημερινές κενές οργανικές θέσεις (διακόσιες πενήντα 250) μηδενικές προσλήψεις, πιθανές ασφαλιστικές αλλαγές με άμεση αποχώρηση συναδέλφων περίπου στο 10%, θα δείτε καθαρά πιο είναι το μέγεθος των ελλείψεων και της φθοράς που έχει υποστεί ο χώρος μας.
Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει χρειάζεται να δοθούν άμεσα οι λύσεις.
Και όλα αυτά συνάδελφοι για τις συμφωνίες λαιμητόμους ώστε να εξασφαλιστεί ή χρηματοδότηση.
Δεν έφταναν όμως όλα αυτά στις 04-05-2015 πάρθηκε άκαιρη απόφαση – πρόταση από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου που ουσιαστικά εφάρμοζε τον Νέο Οργανισμό με κλείσιμο της ΓΧ΄ κλινικής και την συγχώνευση των τριών (3) χειρουργικών κλινικών σε δυο (2) χειρουργικά τμήματα.
Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων άμεσα σταθήκαμε απέναντι σε αυτήν την απόφαση – πρόταση που απαξιώνει ουσιαστικά την δυναμική του Νοσοκομείου μας και μετά από παρέμβαση σε συνάντηση που είχαμε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου το θέμα ξανασυζητείται στο σημερινό Δ.Σ. για να την πάρουν πίσω.
Στηρίξαμε την προηγούμενη Ομόφωνη απόφαση όλων μας Δ.Σ. και Εργαζομένων που είναι ενάντια σε κάθε προσπάθεια κλεισίματος κατάργησης ή συγχώνευσης κρεβατιών τμημάτων και κλινών.
Το ερώτημα μας είναι : Τι θα γίνει ! θα συνεχιστεί όλη αυτή η στοχοποίηση της υγείας και του χώρου μας!
Θα απαιτηθούν νέες θυσίες από εμάς! και αν ναι , θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια παρατηρητές των εξελίξεων!
Δεν πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να οργανωθούμε άμεσα, έχοντας αποκομίσει εμπειρία από την νικηφόρα μάχη που δώσαμε, ως μοναδικοί και πρωτοπόροι για τις αξιολογήσεις και από ότι φαίνεται θα έχουμε και συνέχεια στο σοβαρό αυτό θέμα.
Αυτή την πραγματικά μεγάλη και πρωτόγνωρη επιτυχία οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο δεν την πέτυχαν με την μεταξύ τους εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη.
Αυτή είναι η ελπίδα, η μεταξύ μας εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη !!!
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε αξιόπιστοι στους όποιους κομματικούς σχηματισμούς δίνοντας σημαντική δυναμική στον αγώνα μας ώστε να μας λάβουν σοβαρά υπόψη τους να καθίσουν στο τραπέζι συζητώντας για τις τόσες σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό για την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και για το πως θα διασωθεί το σύστημα σύγχρονα και ποιοτικά χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.
Έχουμε την ευθύνη να στηρίξουμε τους εργαζόμενους στο χώρο εργασίας μας που δοκιμάζονται.
Και σας λέμε ότι η μόνη αξιόπιστη παρακαταθήκη μας είναι η συμπεριφορά όλων μας την προηγούμενη περίοδο που αγωνιστήκαμε μόνο με την φωνή της συνείδησης χωρίς κόμπλεξ χωρίς κομματικά καπελώματα και κομματικές πειθαρχίες προκρίνοντας μόνο το συμφέρον των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Συνάδελφοι στον ίδιο δρόμο θα πρέπει να συνεχίσουμε !!!

Το ¨ΤΖΑΝΕΙΟ¨ Νοσοκομείο συμμετέχει μαζί με τα άλλα δυο Νοσοκομεία του Πειραιά το Κρατικό και το Μεταξά στις Λαϊκές Επιτροπές περιοχών Πειραιά Κερατσινιού Δραπετσώνας Νικαίας Κορυδαλλού Ρέντη με κύριο στόχο τον αγώνα υπέρ της υγείας των πολιτών που ζουν σε αυτές τις περιοχές καθώς και τον αγώνα υπέρ των εργαζομένων υγειονομικών των τριών (3) Νοσοκομείων.
Διεκδικούμε:

• Την Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια με Καθολική Πρόσβαση σε όλους τους πολίτες.

• Κατάργηση της μετοχικής εταιρίας Ε.Σ.Α.Ν. α.ε.

• Την επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας.

• Την Εξόφληση όλων των δεδουλευμένων νυχτερινών, αργιών
και εφημερίων των Εργαζομένων.

• Κατάργηση της νέας αξιολόγησης που θα είναι συνδεδεμένη με μισθούς και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.
• Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού προσωπικού με διέξοδο στα εμπόδια του Δ.Ε. Νοσηλευτικού προσωπικού.
• Επέκταση και διπλασιασμός του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
• Ένταξη όλων των Υγειονομικών υπαλλήλων στα Β.Α.Ε.

• Νομοθετική ρύθμιση χορήγησης του Επιδόματος 176€ στους εργαζόμενους που δεν καταβλήθηκε με δικαστικές Αποφάσεις.
• Την Ανάκτηση των μισθολογικών μας Απωλειών.
Συνάδελφοι με όλους τους παραπάνω διεκδικητικούς στόχους ψηφίζουμε την συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Πανυγεινομική Απεργία που έχει
προκηρύξει η Ομοσπονδία μας Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για της 20 Μάη 2015 με Πανελλαδική Κινητοποίηση και Συγκέντρωση στις 12:30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της Απεργιακή κινητοποίησης ο Σύλλογος Εργαζομένων με Ομόφωνη απόφαση του θα ναυλώσει πούλμαν για την μετάβαση συναδέλφων στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.

14 – 05 - 2015