ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ

Αρχική Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014 – 2016

Το απερχόμενο Επιστημονικό Συμβούλιο καταθέτει περιληπτικό απολογισμό πεπραγμένων κατά τη διετία λειτουργίας του.

  • Οργανώσαμε και καθιερώσαμε ετήσιο πολυθεματικό συνέδριο του νοσοκομείου. Είμαστε πλέον το μόνο νοσοκομείο στις υγειονομικές περιφέρειες της Αττικής που οργανώνει και πραγματοποιεί νοσοκομειακό συνέδριο. Συνέδριο που η μεγάλη του επιτυχία (οργανωτική, θεματολογική, συμμετοχή συνέδρων) το κατέστησε θεσμό.

 

  • Οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε 8 ετήσια σεμινάρια – κλινικά φροντιστήρια (4 κάθε έτος) συνολικής διάρκειας 30 ωρών το καθένα, σε τομείς και θέματα της ιατρικής επιστήμης. Η συστηματική παρακολούθηση είχε σαν συνέπεια τη χορήγηση βεβαίωσης μεταπτυχιακής παρακολούθησης. Δεκάδες συνάδελφοι συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές αυτές δραστηριότητες.

 

  • Οργανώσαμε και υλοποιήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Επιστημονικού Συμβουλίου με μαθήματα ανά 15νθήμερο στο αμφιθέατρο, με προσκεκλημένους ομιλητές με σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό έργο.

 

  • Στα πλαίσια της σύνδεσης του νοσοκομείου με την Πειραϊκή κοινωνία, οργανώσαμε από διετίας και συνεχίζουμε να υλοποιούμε «Ζώνη Υγείας» στο Πειραϊκό Κανάλι 1, με ωριαίες εκπομπές ανά 15νθήμερο σε θέματα υγείας. 25 τέτοιες εκπομπές πραγματοποιήθηκαν τη διετία που πέρασε. Γιατροί, λοιποί επιστήμονες, νοσηλευτές του νοσοκομείου μας παρουσίασαν ενδιαφέροντα για την κοινωνία ενημερωτικά θέματα αγωγής υγείας.

 

  • Λειτουργήσαμε επιτροπές του Επιστημονικού Συμβουλίου (Επιτροπή Διαρκούς Εκπαίδευσης, Επιτροπή Έρευνας, Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας, Επιτροπή Φαρμάκων, Επιτροπή Εισαγωγής Νέων Προϊόντων, Επιτροπή Ηλεκτρονικής Υποστήριξης) που κάθε μία παρήγαγε σημαντικό έργο.

 

  • Αναβαθμίσαμε το επιστημονικό περιοδικό του νοσοκομείου μας Επιστημονικά Χρονικά, το μοναδικό νοσοκομειακό περιοδικό στις υγειονομικές περιφέρειες της Αττικής. Ήδη το περιοδικό μας έχει συστηματική ανά τρίμηνο ηλεκτρονική έκδοση και έχει ενταχθεί σε ελληνικές και διεθνείς σημαντικές βάσεις δεδομένων.

 

  • Προσπαθήσαμε ως Επιστημονικό Συμβούλιο να σταθούμε αρωγοί στα προβλήματα των κλινικών του νοσοκομείου. Καταθέσαμε, σε όλα τα γεγονότα που αφορούσαν το νοσοκομείο μας, τη γραπτή άποψη και την παρέμβασή μας. Το Επιστημονικό Συμβούλιο είχε μια συνεχή και ενεργό παρουσία σε όλα τα δρώμενα στο χώρο της υγείας και οι θέσεις του έγιναν σεβαστές από όλα τα θεσμικά όργανα του ΕΣΥ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το απερχόμενο Επιστημονικό Συμβούλιο προσπάθησε να συμβάλει στην οικοδόμηση του Τζανείου της γνώσης, της εκπαίδευσης, της επιστήμης και της κοινωνίας. Θεωρούμε ότι δώσαμε δείγματα γραφής δράσης και έργου. Ευχαριστούμε όλους σας για τη συνεργασία που είχαμε.

Για το Επιστημονικό Συμβούλιο

Μελιδώνης Ανδρέας
Κοντοστόλης Στέλιος
Μπιλιανού Ελένη
Ζαρκωτού Ολυμπία
Ράλλης Δημήτρης
Ακριώτης Αντώνης
Σπυροπούλου Παναγιώτα
Λατανιώτου Όλγα
Καραγεωργίου Παύλος

Μοιραστείτε...

 

ΑΠΕΡΓΙΑ 12-11-2015

Υγειονομικό Βήμα

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα του Σωματείου μας
Ονομα
Email: