Αρχική Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2016
Ευρετήριο Άρθρου
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
Σελίδα 5
Όλες οι Σελίδες

1900Το απερχόμενο Προεδρείο σχηματίστηκε μετά τις εκλογές για το Δ.Σ. του Συλλόγου τον Απρίλη του 2014 από εκπροσώπους του Ενιαίου Eνώτικου Ψηφοδελτίου μετά από την άρνηση των υπολοίπων εκλεγμένων σχηματισμών να συμμετέχουν σε ένα αντιπροσωπευτικό, αναλογικό, διαπαραταξιακό Προεδρείο σύμφωνα πάντα με την δίκαιη προϋπόθεση των ποσοστών εκλογικής επικράτησης και των αριθμό των εδρών των επικρατούντων σχηματισμών.
Έστω και μέσα από αυτή την διαφορετική προσέγγιση και διαφορετική οπτική γωνία ανάγνωσης του αποτελέσματος, εκ νέου και πάλι η διάθεση και η επιθυμία των μελών του Προεδρείου του Δ.Σ. ήταν να διαχειριστούμε το Σύλλογο Εργαζομένων ενωτικά και αλληλέγγυα.

Έτσι επιλέξαμε να δουλέψουμε με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κάθε ενός από εμάς, έτσι ώστε να αποτελέσουμε ένα ενιαίο και αξιόμαχο σύνολο.
Ήδη είχαν αρχίσει να εμφανίζονται οι δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνονταν στο χώρο των εργαζομένων και της κοινωνίας, που τώρα φαίνεται καθαρά ότι οι δυσκολίες αυτές γίνονται διαχρονικές.
Για το λόγο αυτό των ειδικών και δύσκολων συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο με τα προαπαιτούμενα της υπογραφής του 2ου μνημονίου, την κινητικότητα, διαθεσιμότητα, απολύσεις με την υποχρέωση να προχωρήσει ένας ακόμα άδικος φωτογραφικός νόμος της Αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων με ποσόστωση που αναδείκνυε αν είναι πoτέ δυνατόν τους άριστους από τους και καλά άχρηστους.
Μοναδικός τους στόχος η μείωση του κόστους λειτουργίας του Ε.Σ.Υ. που ήδη έτρεχε από το 2012 (μνημόνιο 1ο).
Άλλη μια εφεύρεση στην διάθεση τους χωρίς κανένα προγραμματισμό και μελλοντική πρόβλεψη για τους εργαζομένους, ασθενείς, κοινωνία και χώρα.
Εργαλείο στα χέρια τους όπως εκείνο που παραπάνω προαναφέρθηκε της κινητικότητας, διαθεσιμότητας και των απολύσεων ήδη όπως θυμόμαστε όλοι, ήμασταν νοσοκομείο υποδοχής από απολυμένους και ευτυχώς επαναπροσλαμβανόμενους συναδέλφους νοσοκομείων σχολείων και άλλων καταργημένων οργανισμών.
Όλα τα παραπάνω και πάρα πολλά άλλα που εμφανιστήκαν διαχρονικά κατά την περίοδο αυτή, έπρεπε να αντιμετωπιστούν σε μια από κοινού προσπάθεια με μοναδικό στόχο την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια προς όφελος όλων μας.
Σοφά και διορατικά όπως αποδείχτηκε οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο είχαν αυτή την παραπάνω τάση της κοινής προσπάθειας όλων μας, προβλέποντας και εκτιμώντας τις επερχόμενες νέες δυσκολίες, εκτίμηση η οποία επαληθεύτηκε την περίοδο αυτή μετά την υπογραφή και του τρίτου μνημονίου και την μετάλλαξη της τρόικας σε θεσμούς.