Αρχική Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/3/2020

Προς: Όλο το Προσωπικό του Νοσοκομείου

Συνάδελφοι ο Σύλλογος Προσωπικού σας ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ φορέων του Νοσοκομείου μας (Σύλλογος Προσωπικού, Διοίκηση, Διευθύνσεων Ιατρικής – Νοσηλευτικής- Διοικητικής Υπηρεσίας - Πληροφορικής , Επιστημονικό Συμβούλιο , Επιτροπή Λοιμώξεων & Ιατρού Εργασίας).
  Στη συνάντηση παραστάθηκαν Διευθυντές Ιατρικών Τμημάτων του Νοσοκομείου όλων των ειδικοτήτων.

Η παραπάνω συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. 21ο /2020 του Συλλόγου Προσωπικού με θεματολογία όλα τα έκτακτα μέτρα προστασίας των Εργαζόμενων, της Κοινότητας και της Λειτουργίας των Μονάδων.
  Σκοπός της συνάντησης ήταν η έγκυρη ενημέρωση από τους αρμοδίους για την εξέλιξη του φαινομένου της Πανδημίας COVID – 19 και των επιπτώσεων αυτής ώστε να καθορίσουμε στις έκτακτες αυτές συνθήκες την στάση μας υπεύθυνα με στόχο την προστασία όλων των Συναδέλφων.
  Στην αρχική τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων αναφέρθηκε στο ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η συγκεκριμένη συνάντηση και ότι θα πρέπει τα αποτελέσματα της να γνωστοποιηθούν στους Εργαζομένους.
  Διευκρινιστικέ ότι το προσωπικό θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον συγκεκριμένων οδηγιών με κοινές αποφάσεις όλων των φορέων ο οποίες θα του εμπνέουν αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
  Επισημάνθηκε στους παρευρισκομένους ότι καταπόνηση του προσωπικού λόγω των πολύχρονων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων είναι εξαιρετικά μεγάλη και αναγνωρίστηκε από όλους ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί στο χώρο μας ένα πνεύμα αλληλεγγύης και κατανοήσεως για την στήριξη των Εργαζομένων.
  Στο πνεύμα αυτό συζητήθηκε και ο προγραμματισμός των ειδικών αδειών ( ευπαθείς ομάδες – άδεια ειδικού σκοπού ) όσο και η εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας (Φ.Ε.Κ. 55/ 01-03-2020 άρθρο 5ο & 6ο ).
  Ο Σύλλογος Εργαζομένων διεμήνυσε ότι και αυτή την νέα δύσκολη Περίοδο θα πρέπει να την διαχειριστούμε με Συλλογικότητα και ότι τα Συλλογικά όργανα των Εργαζομένων θα πρέπει να έχουν ένα καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των οδηγιών & αποφάσεων μέσα σε συνθήκες διακριτών ρόλων και συνεργασίας με την Διοίκηση και όλους τους Επιστημονικούς φορείς του Νοσοκομείου ακολουθώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.
  Μετά την διαλογική συζήτηση την ενημέρωση και την τοποθέτηση όλων των φορέων του Νοσοκομείου επάνω στην θεματολογία της συνάντησης προτάθηκε από τους Υπευθύνους ή Σύσταση Επιτροπής Άμεσης Δράσης η οποία θα συνεδριάζει καθημερινά στα Γραφεία Διοίκησης για τον σχεδιασμό και προγραμματισμό στην εξέλιξη της Πανδημίας με θέματα λειτουργικά του Νοσοκομείου Εργαζομένων και Πολιτών.
 Τέλος ο Σύλλογος Εργαζομένων εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου για την Αυταπάρνηση & Αυτοθυσία που επιδεικνύει με το να βρίσκονται και πάλι στην πρώτη γραμμή του Αγώνα με αίσθημα Ευθύνης & Καθήκοντος!!!

31/03/2020

Για το Δ.Σ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ.
  2. ΑΝΑΠΛ/ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.
  3. Δ.Δ.Υ.
  4. Δ.Ι.Υ.
  6. Δ.Τ.Υ.
  7. ΔΙΕΥΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
  8. ΔΙΕΥΘ. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
  9. Υ.Δ.Υ.
  10. Υ.Ο.Υ.
  11. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
  12. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
  13. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ.