Αρχική Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ

Προς: Όλους τους Εργαζομένους του Γ.Ν.Π.Τζάνειο

« Στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στο βοηθητικό προσωπικό καθαρισμού που υπηρετεί σε νοσοκομεία (Ε.Σ.Υ., πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία, Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου νοσηλεύονται ασθενείς νοσούντες από κορωνοϊό COVID-19 ή σε κλινικές νοσηλείας νοσούντων από κορωνοϊό COVID-19, καταβάλλεται αποκλειστικά και μόνο για το έτος 2020 έκτακτη οικονομική ενίσχυση προερχόμενη από δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τις παρασχεθείσες εκ μέρους τους υπηρεσίες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού COVID-19».

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους εργαζομένους από την νομοθετική παρέμβαση της επικύρωσης της χρηματικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στους υγειονομικούς και τον προσδιορισμό των δικαιούχων σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο 1 άρθρο 49 του Ν. 4690/2020 .
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού πραγματοποίησε παρέμβαση στις 10-06-2020 στη Διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία είχε ως στόχο τόσο την μη συγκεκριμενοποίηση των καταστάσεων με τους δικαιούχους της χρηματικής δωρεάς όσο και τη διεύρυνση σε άλλους κλάδους εργαζομένων.
Με την παρέμβαση μας αποσαφηνίσαμε την έντονη αντίθεση μας στη διατύπωση της παραγράφου 1. του άρθρου 49 ν.4690/20 διότι πολλοί συνάδελφοι μας θα έμεναν εκτός των καταστάσεων και δικαιολογημένα θα αισθάνονταν αδικημένοι.

Στην παραπάνω συνάντηση αντέδρασε όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού διότι ο παραπάνω νόμος υποβαθμίζει την προσφορά συναδέλφων από όλους τους κλάδους και ειδικότητες οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα από την πρώτη γραμμή της πανδημίας .

Επίσης αντίθετοι είμαστε στο ότι ο νόμος δεν συμπεριλάμβανε συναδέλφους που υπηρετούσαν σε τμήματα νοσηλείας υπόπτων κρουσμάτων Covid-19 με αποτέλεσμα η αναστάτωση που θα προκληθεί από την συγκεκριμενοποίηση των καταστάσεων θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στην συνάντηση μας αναγνωρίστηκαν από την Διοίκηση οι ασάφειες και οι αδικίες που δημιουργεί ο Νόμος και η πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων ήταν να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία από την Διοίκηση του Νοσοκομείου έτσι ώστε να συμπληρωθεί η λίστα της Δωρεάς από συναδέλφους ανεξαρτήτως ειδικότητας που έχουν εμπλοκή στην υποδοχή και περίθαλψη ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Μετά την παραπάνω παρέμβαση μας ενημερωθήκαμε εγγράφως στις 11- 06-2020 από την Ομοσπονδία Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. ότι θα εκδοθεί Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας η οποία θα αφορά όλα τα Νοσοκομεία της χώρας και θα ρυθμίζει τις όποιες ασάφειες δημιουργεί ο Νόμος .Η θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι στην Εγκύκλιο θα πρέπει να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού (ύποπτων ή και διαγνωσμένων).

11/06/2020

Το Δ.Σ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ.
2. ΑΝΑΠΛ/ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.
3. Δ.Δ.Υ.
4. Δ.Ι.Υ.
6. Δ.Τ.Υ.
7. ΔΙΕΥΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
8. ΔΙΕΥΘ. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
9. Υ.Δ.Υ.
10. Υ.Ο.Υ.
11. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
12. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
13. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ.