ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων με ομόφωνη απόφαση καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό του Συναδέλφου Νοσηλευτή από ασθενή εν ώρα εργασίας.
Σας ενημερώνουμε ότι η απρόκλητη επίθεση εναντίον του Συναδέλφου έλαβε χώρα στην εφημερία της 28-10-2023 στο χειρουργικό τμήμα του Τ.Ε.Π.
Ο ασθενής, ενώ ο Νοσηλευτής άμεσα και χωρίς καθυστέρηση ετοίμαζε τη χορήγηση του φαρμακευτικού σκευάσματος σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά στον Συνάδελφο.
Το προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου και ο συντονιστής εφημερίας επενέβησαν άμεσα και ενημέρωσαν την αστυνομία .
Η αστυνομία οδήγησε τον νεαρό και τον Νοσηλευτή στο τμήμα, και ο σ
Συνάδελφος μας υπέβαλε μήνυση.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο αλλά επαναλαμβανόμενο εναντίον του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού του Νοσοκομείου.
Είναι αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού η οποια οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.
Οι συνάδελφοι παρά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού εργάζονται με επαγγελματική ευσυνειδησία και φιλότιμο. Αντί ανταμοιβής έρχονται αντιμέτωποι με περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας.
Σέ αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις αισθάνονται απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι. Καλούμε το υπουργείο υγείας και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να παρέμβουν γρήγορα ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο βιαιοπραγίας.
Αντί ηθικής αναγνώρισης και υλικής ανταμοιβής των υγειονομικών για την συνεισφορά τους στην δημόσια υγεία γινόμαστε μάρτυρες απαξίωσης και αδιαφορίας σέ κάθε δίκαιο αίτημα.
Η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινα παραπέμπεται κάθε φορά στις καλένδες. Ακομη και αυτό το κουτσουρεμενο επίδομα δόθηκε στην λογική του διαχωρισμού και τού αποκλεισμού μεταξύ των συναδέλφων.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων διαχρονικά βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο ηθικά και οικονομικά. ΄Ετσι και τώρα με ομόφωνη απόφαση ο σύλλογος αναλαμβάνει εξ΄ολοκλήρου την οικονομική & ηθική στηριξη του συναδέλφου μας.
Ο Σύλλογος εργαζομένων με αφορμή αυτό το απαράδεκτο περιστατικό βίας θα προχωρήσει χωρίς προσκόμματα θα συμβάλει πάντα στην κατεύθυνση εξαλλειψης τέτοιων φαινομένων.
Για αυτο θεωρούμε ότι θα πρέπει να ενημερώνονται τά μέλη του συλλόγου άμεσα ως Θεσμικό Οργανο για κάθε ενέργεια που θίγει τους συναδέλφους του Νοσοκομείου .

Για το Δ.Σ.

06-11-2023

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΙΔΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΜΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. ΔΙΟΙΚΗΤΗ.
2. ΓΡΑΦ. ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ
3. Δ.Ι.Υ.
4. Δ.Δ.Υ.
5. Δ.Ν.Υ.
6. Δ.Τ.Υ.
7. ΔΙΕΥΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
8. ΥΠΟΔ.ΟΙΚ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
9. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
10. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
11. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ.
12. ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ.

Αφεντούλη & Ζαννή τ.κ. 18536 Πειραιάς τηλ. 210 4592244 fax. 210 4592668
www.somateiotzaneiou.gr email : somateiotzaneiou@gmail.com