ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ

Μοιραστείτε...
Είσοδος Χρήστη
Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα του Σωματείου μας
Ονομα
Email:
Αρχική Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2014 - 2016

1976

Ευρετήριο Άρθρου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2014 - 2016
Σελίδα 1
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Όλες οι Σελίδες

 Το Νέο Δ.Σ. εκλέχθηκε και συστάθηκε σε Σώμα μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες του Απρίλη 2014.
Εδώ και τέσσερα χρόνια διανύουμε μια δύσκολη περίοδο η οποία για όλους μας είναι πρωτόγνωρη.
Προσπάθειες κόποι εργαζομένων και κοινωνίας για την κατάκτηση δικαιωμάτων και αξιών ισοπεδώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλάζοντας την ζωή όλων μας.
Δεν θέλησαν δεν μπόρεσαν να δρομολογήσουν τον τόπο και την κοινωνία σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον πραγματικής ανάπτυξης και προόδου μετά από σωρεία ευκαιριών.
Το αποτέλεσμα ήταν οι επαχθέστατες συμβάσεις δανεισμού που για να αποπληρωθούν εφαρμόζονται πλήθος αντιλαϊκών μέτρων για εργαζομένους και κοινωνία με συνέπεια την βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.
Όλα αυτά μέσα σε ένα Ευρωπαϊκό εχθρικό περιβάλλον.

Μέσα σε αυτή την ισοπέδωση την υποβάθμιση και την αμφισβήτηση καλούμαστε όλοι μας να σταθούμε όρθιοι να ανασυγκροτηθούμε και να αντιπαλέψουμε όλα εκείνα που δρομολογούνται σε βάρος μας.
Συνάδελφοι τα Νοσοκομεία υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.
Οι προϋπολογισμοί τους βρίσκονται σε οριακό σημείο μετά από την μείωση 60% των λειτουργικών τους δαπανών από το 2009 και μετά με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση εφημεριών κόψιμο δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή τους.
Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας η μία (1) στις τρείς (3) οργανικές θέσεις σε όλα ανεξαιρέτως τα Νοσοκομεία είναι κενή και ως το τέλος του έτους θα αποχωρήσουν και άλλοι συνάδελφοι εξαιτίας των επικείμενων δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό.
Εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, ενώ μας οφείλονται χιλιάδες ρεπό κανονικές άδειες περασμένων ετών, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες όλα αυτά κάτω από την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης.
Έως σήμερα είδαμε με νομοθετικές ρυθμίσεις την κατάργηση 11 Νοσοκομείων Συνάδελφοι μας Υγειονομικοί βίωσαν την διαθεσιμότητα την απόλυση και στο τέλος υπέστησαν την μετάθεση και την απομάκρυνση τους σε άλλα Νοσοκομεία.
Με Υπουργικές αποφάσεις και μέσω της έκδοσης Νέων Οργανισμών καταργήθηκαν 10.000 κλίνες δηλαδή ουσιαστικά καταργήθηκαν 30.000 κενές οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν αναγκαστικά οι οργανισμοί των Νοσοκομείων στα κατώτατα επίπεδα από πλευράς ελλείψεως προσωπικού.
Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο μας μέσα σε δύο χρόνια από την έκδοση του νέου οργανισμού που επιβάλλει μειωμένες οργανικές θέσεις (1290 άτομα όλων των ειδικοτήτων) παράλληλα με τις πολλαπλές συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων έχουμε αυτή την στιγμή 150 οργανικές θέσεις κενές. 

Ενημέρωση για την πορεία του Covid-19 στην Ελλάδα

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΑΠ

ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΥΧΝΑ

ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ SARS COV-2

Υγειονομικό Βήμα

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Τεύχος 93

Μάρτιος 2020

Μάρτιος 2020

Εφημερίδες