ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ

Μοιραστείτε...
Είσοδος Χρήστη
Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα του Σωματείου μας
Ονομα
Email:
Αρχική Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΠΑΣΧΑ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΤΩΝ 2013 -2015

1976

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/7/2015

ΠΡΟΣ:

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΘΕΜΑ: « ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΠΑΣΧΑ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΤΩΝ 2013 -2015».

Συνάδελφοι με το νόμο 4093/2012 οι υπάλληλοι του δημοσίου υπέστησαν περαιτέρω περικοπές στους μισθούς τους, δεδομένου ότι είχαν ήδη προηγηθεί οι μειώσεις που «συνόδευαν» το πρώτο μνημόνιο και εν συνεχεία του νέου μισθολογίου. Συνέπεια της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου αυτού ήταν και η κατάργηση των ήδη μειωμένων επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Οι ως άνω περικοπές, κατά την άποψή μας, επιβλήθηκαν κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας και της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που προβλέπει και προστατεύει το δικαίωμα στην περιουσία. Μάλιστα, δικαστική προσφυγή στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη στο Στρασβούργο (υπ' αριθμ. 76/2011 ΙΚΑ, υπ' αριθμ. 78/2011 ΠΟΠΣ) κατέδειξε την παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Συνθηκών, ενώ μόλις προσφάτως εκδόθηκε απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ με συναφή κρίση για τις αντίστοιχες περικοπές των συνταξιούχων.
Σας επισημαίνουμε ότι για τις αξιώσεις αυτές υφίσταται διετής παραγραφή αρχής γενομένης από την ημέρα, που κάθε μία από αυτές κατέστη απαιτητή. Προκειμένου λοιπόν να μην υπάρξει περαιτέρω παραγραφή των παραπάνω αξιώσεων πρέπει άμεσα κάθε εργαζόμενος να καταθέσει αίτηση διακοπής της παραγραφής έως & 24- 07-2015.
Οι δήλωση της αξίωσης είναι προσωπική και κατατίθεται από τον καθένα προσωπικά.
Σε πρώτη φάση ο κάθε Συνάδελφος θα παραλαμβάνει από το Σύλλογο Εργαζομένων τρία έντυπα αιτήσεων διακοπής της παραγραφής το 1ο πρώτο και το 2ο δεύτερο έντυπο θα τα καταθέσει στο πρωτόκολλο του Νοσοκομείου μας τα παραπάνω έντυπα αιτήσεων θα διακινηθούν υπηρεσιακά μέσω πρωτόκολλου ( Διοίκηση Νοσοκομείου - Διοίκηση 2ης Υ.ΠΕ.) με το ένα θα δηλώσουμε την αξίωση μας προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας και με το δεύτερο θα δηλώσουμε την αξίωση μας προς την Διοίκηση της 2Η Υ.ΠΕ.
Στο έντυπο το 3Ο θα καταγραφεί ο αριθμός πρωτοκόλλου του Νοσοκομείου μας και ο αριθμός πρωτοκόλλου της 2η Υ.ΠΕ. που θα μας δοθεί μέσω κοινού διαβιβαστικού και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
Το παραπάνω αυτό έγγραφο με τα δυο πρωτόκολλα θα το αρχειοθετήσετε ώστε στην δεύτερη φάση της διεκδίκησης με ένδικα μέσα να τα καταθέσουμε μέσω δικηγόρου στο Νομικό συμβούλιο του κράτους.

ΤΟ Δ.Σ.

 

Αφεντούλη & Ζαννή τ.κ. 18536 Πειραιάς τηλ. 210 4592244 fax. 210 4592668

www.somateiotzaneiou.gr                email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Μοιραστείτε...

 

Ενημέρωση για την πορεία του Covid-19 στην Ελλάδα

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΑΠ

ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΥΧΝΑ

ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ SARS COV-2

Υγειονομικό Βήμα

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Τεύχος 93

Μάρτιος 2020

Μάρτιος 2020

Εφημερίδες