ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ

Μοιραστείτε...
Είσοδος Χρήστη
Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα του Σωματείου μας
Ονομα
Email:
Αρχική Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 01/10/2019

1976

 φωτο 1
φωτο 2

 

ΠΡΟΣ: ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 01/10/2019

¨ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ¨

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού του Γ.Ν.Π. ΤΖΑΝΕΙΟ στην 14η / 01-10-2019 Συνεδρίαση του για το 3ο θέμα Η.Δ. αποφάσισε Ομόφωνα την στήριξη όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου μας που εδώ και χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του με αυτοθυσία & αυταπάρνηση στηρίζοντας το Νοσοκομείο και το σύστημα σε ένα περιβάλλον σοβαρών ελλείψεων προσωπικού.
Στηρίζουμε και τις τρείς (3) κατηγορίες εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. (Επικουρικό προσωπικό Ιατρικό & λοιπό προσωπικό, Σ.Ο.Χ. Καθαριότητας προσωπικό Ασφαλείας Εστίασης Σίτισης και το προσωπικό μέσω προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ.) διεκδικώντας την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων διότι καλύπτουν Πάγιε& Διαρκείς Ανάγκες στο Νοσοκομείο μας.


Όπως γνωρίζεται με την Υ4α /οικ. 84627/25-05-2011 Υπουργική Απόφαση Φ.Ε.Κ.1681/28- 07- 2011 και το υπ΄ αριθ. Πρωτοκόλλου 5422/10-04-2012 δημοσιεύτηκε ο Νέος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά ΤΖΑΝΕΙΟ Φ.Ε.Κ.1253/2012 τβ΄ ο οποίος καταργούσε (300) τριακόσιες κενές οργανικές θέσεις, καταργούσε νοσηλευτικές κλίνες διαμορφώνοντας τον οργανισμό του Νοσοκομείου μας στο ύψος των χιλίων διακοσίων (1290) οργανικών θέσεων.
Ενόψει της οικονομικής κρίσης (2011) πάρθηκαν αποφάσεις όχι μόνο στο δικό μας, αλλά και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία να μειώσουν τους οργανισμούς.
Με την απόφαση αυτή συμπεριέλαβαν στους νέους οργανισμούς μόνο τους εργαζομένους που υπηρετούσαν εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Χωρίς κανένα προγραμματισμό, μελέτη, (δείκτες πληθυσμιακούς, υγειονομικούς, επιδημιολογικούς, ανάγκες ασθενών) καταργήθηκαν και τροποποιήθηκαν θέσεις χωρίς να ληφθούν υπόψη οι μελλοντικές πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό.
Το ΤΖΑΝΕΙΟ χωροταξικά καλύπτει πολύ μεγάλο όγκο πληθυσμού (Πειραιάς Δραπετσώνα Κερατσίνι Πέραμα Νίκαια Κορυδαλλός Μοσχάτο Νησιά Αργοσαρωνικού & Αιγαίου) είναι ένα Νοσοκομείο αιχμής με μεγάλη παράδοση και εξυπηρετεί πολίτες που οι ανάγκες τους σε υπηρεσίες υγείας είναι συνεχώς αυξανόμενες.
Όλες αυτές οι στρεβλώσεις σε συνάρτηση με τις πολλαπλές αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω συνταξιοδοτήσεων, (αλλαγές στον ασφαλιστικό νόμο) την αδυναμία πρόσληψης μονίμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες και σύμφωνα με την σύσταση των οργανικών θέσεων.
Σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί διαχρονικά λόγω του εκσυγχρονισμού της Ιατρικής πράξης και των νέων τεχνολογικών μεθόδων είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία νέων τμημάτων ( Μ.Ε.Θ. Αναπνευστικής, Μ.Ε.Π. Καρδιολογικού, Αιμοδυναμικό , Μ.Β.Ν., Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, Αίθουσες Χειρουργείων).
Οι παγωμένες και λιμνάζουσες προκηρύξεις των κενών θέσεων γιατρών στα συμβούλια κρίσεων ( Σ.Κ.Ε.Ι.Ο.Π.Ν.Ι.), (εβδομήντα 70 κενές οργανικές), το φαινόμενο της μη ύπαρξης ενδιαφέροντος ειδικευομένων για αναμονή στις λίστες της περιφέρειας για απόκτηση ειδίκευσης (ω.ρ.λ. – ουρολόγοι – ακτινολόγοι & λοιπές ειδικότητες) μείωσαν τον Οργανισμό του Νοσοκομείου μας στους εννιακόσιους σαράντα (940) εργαζομένους από το ύψος των χιλίων διακοσίων (1290) καλυμμένων οργανικών θέσεων Μάιος 2012 (έχουμε μια μείωση τριακοσίων πενήντα 350 εργαζόμενων διαφόρων ειδικοτήτων).
Οι Υγειονομικές Ομοσπονδίες (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. - Ε.Ι.Ν.Α.Π.) η Συνομοσπονδία (ΑΔΕΔΥ) και τα πρωτοβάθμια Σωματεία των Νοσοκομείων είχαν επισημάνει με παρεμβάσεις αυτές τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα στο χώρο μας.
Οι επισημάνσεις αυτές είχαν στόχο το όφελος της δημόσιας υγείας, την καλή λειτουργία των Νοσοκομείων και την ισορροπία του συστήματος.
Αυτές οι στρεβλώσεις δημιούργησαν επιπλέον παθογένειες με συνέπεια:
Να συνταξιοδοτηθεί σχεδόν όλο το έμπειρο Ιατρικό προσωπικό με την πολύχρονη εμπειρία στο χώρο του Νοσοκομείου μας (επίπεδο συντονιστών Διευθυντών – Διευθυντών).
Όλη αυτή η υπεραξία χάθηκε χωρίς ουσιαστικά να έχει προετοιμαστεί η διάδοχη κατάσταση με νέο μόνιμο ιατρικό προσωπικό.
Ο μέσος εργασιακό βίος των εν ενεργεία εργαζομένων μας έχει ανέλθει στα 25 με 30 χρόνια.
Το Νοσηλευτικό προσωπικό εξαντλείται εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, των πολλών οφειλομένων ρεπό, των προβλημάτων στην χορήγηση κανονικών αδειών και του νέου φαινομένου της κυκλικής μετακίνησης εργαζομένων για να καλυφτούν οι καθημερινές ανάγκες των νοσηλευτικών τμημάτων.
Στην Διοικητική & Τεχνική Υπηρεσία οι κενές οργανικές ανέρχονται στις εκατόν τριάντα δύο (132 ) θέσεις.
Όλη αυτή η ιδιόρρυθμη νέα δομή λόγω των ελλείψεων προσωπικού δημιουργεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπου καλύπτονται από διακόσιους δεκαπέντε (215) εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. (ιατρικό επικουρικό προσωπικό & λοιπό προσωπικό προσωπικό με συμβάσεις Σ.Ο.Χ. καθαριότητας φύλαξης σίτισης και με προσωπικό προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ.).
Οι περισσότερες από τις θέσεις των εργαζόμενων αυτών (καθαριότητας φύλαξης σίτισης) έχουν καταργηθεί στο νέο οργανισμό.
Η παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες αναδόχους παρουσίασε και στο χώρο μας εκτεταμένα προβλήματα και σοβαρές καταγγελίες για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και για παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Ενώ το ελληνικό δημόσιο κατέβαλλε το χρηματικό ποσό των συμβάσεων οι πληρωμές και οι ασφαλιστικές παροχές των εργολάβων προς τους εργαζομένους ήταν πολύ μικρότερες από αυτές που προέβλεπε η νομοθεσία (αναφορές ελεγκτικών μηχανισμών Σ.ΕΠ.Ε. & πρώην Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.).
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της εργασιακής ανασφάλειας της κοινωνικής αβεβαιότητας και συνοχής.
Οι παραπάνω καταγγελίες και αποκαλύψεις θίγουν ουσιαστικά το δημόσιο κοινωνικό συμφέρον και ως εκ τούτω καμία οικονομική σύγκριση οικονομικού κόστους δεν μπορεί να γίνει μεταξύ εργολάβων και εργαζομένων.
Αίτημα μας είναι ή απομάκρυνση των εργολάβων από τα Νοσοκομεία διότι εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους προσφέροντας παράλληλα χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες.
Ζητούμε την ανανέωση των συμβάσεων των υπάλληλων μας μέσω προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ.
Από τους σαράντα πέντε (45) εργαζομένους των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ οι δέκα(10) είναι τραυματιοφορείς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η έλλειψη τραυματιοφορέων (οι τραυματιοφορείς, είναι η πρώτη διαμορφούμενη εικόνα του προσερχόμενου συνόδου - ασθενή για το σύστημα) θα επιδεινώσει και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου .
Ζητούμε την ακύρωση των ψεύτικων βεβαιώσεων προϋπηρεσίας που κατέχουν εκατοντάδες υποψήφιοι της προκήρυξης 2/Κ2019 (Καταγγελία Ομοσπονδίας) διότι μένουν εκτός διαγωνισμού επικουρικοί εργαζόμενοι (με διαδοχικές παρατάσεις από το 2013) οι οποίοι έχουν αποκτήσει στις υπηρεσίες μας ουσιαστική και αποτελεσματική εμπειρία.
Σε περίπτωση που δεν είναι επιτυχόντες του διαγωνισμού το παραπάνω προσωπικό να εξευρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να εργάζονται και στην συνεχεία με ενισχυμένη μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας να συμμετέχουν σε νέο διαγωνισμό.

Επίσης ζητούμε την αύξηση της μοριοδότησης (ειδική εμπειρία) για τους ήδη εργαζόμενους με συμβάσεις για την συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς.
Η μοριοδότιση που δίδεται για την εμπειρία στους ήδη εργαζόμενους είναι χαμηλή (9 μόρια επί 120μήνες) σε αντιδιαστολή με την μοριοδότηση που δίνεται στους εργαζομένους με προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα που λαμβάνουν (7 μόρια επί 84 μήνες) και επιπλέον 200 μόρια μπόνους για (4) τέσσερεις συνεχόμενους μήνες ανεργίας. Αυτά τα μόρια ένας ήδη εργαζόμενος για να τα αποκτήσει θα πρέπει εργάζεται συνεχώς 22 μήνες στο Νοσοκομείο.
Ξεπάγωμα των προκηρύξεων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. του Νοσοκομείου μας που βρίσκονται σε αναστολή διαδικασίας κρίσης με το υπ΄ αριθ. Α.Π. οικ. 3941/26-10-2017 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας.
Ζητούμε να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρούς που υπηρετεί στο Νοσοκομείο.
Συνάδελφοι
Διεκδικούμε Μόνιμοι Ιατρικό Νοσηλευτικό Παραϊατρικό Επιστημονικό Διοικητικό & Τεχνικό Προσωπικό.
Διεκδικούμε την μονιμοποίηση των εκτάκτου προσωπικού (Επικουρικό προσωπικό Ιατρικό & λοιπό προσωπικό, Σ.Ο.Χ. Καθαριότητας προσωπικό Ασφαλείας Εστίασης Σίτισης και του προσωπικό μέσω προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ.) διότι καλύπτουν όχι έκτακτες αλλά πάγιες & διαρκείς ανάγκες.

.

 

22/10/2019

Αριθ.πρωτ. 13835

Για το Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Δ. ΣΙΔΕΡΗΣ   Α. ΓΕΩΡΓΟΜΗΣ 

 Κοινοποίηση

1. Γραφείο Υπουργού Υγείας.
2. Γραφείο Υφυπουργού Υγείας.
3. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας.
4. Διοικητή 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς & Αιγαίου.
5. Διοίκηση Νοσοκομείου.
6. Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
7. Ε.Ι.Ν.Α.Π.
8. Προσωπικό του Νοσοκομείου.

Αφεντούλη & Ζαννή τ.κ. 18536 Πειραιάς τηλ. 210 4592244 fax. 210 4592668
www.somateiotzaneiou.gr                email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Μοιραστείτε...

 

Ενημέρωση για την πορεία του Covid-19 στην Ελλάδα

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΑΠ

ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΥΧΝΑ

ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ SARS COV-2

Υγειονομικό Βήμα

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Τεύχος 93

Μάρτιος 2020

Μάρτιος 2020

Εφημερίδες