ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ

Μοιραστείτε...
Είσοδος Χρήστη
Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα του Σωματείου μας
Ονομα
Email:
Αρχική Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ Δ.Ε. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

1976

 logo-bw

 
Προς: Όλο το Προσωπικό του Νοσοκομείου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

  Ο Σύλλογος Εργαζομένων με απόφαση του Δ.Σ. 24ο/26-05-2020 εξεδήλωσε ομόφωνα την αντίθεση του στη διχαστική πολιτική σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού προσωπικού. Η επιχειρούμενη προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ανεξάρτητου κλάδου Π.Ε. και Τ.Ε. Νοσηλευτών και ενός υποβαθμισμένου κλάδου Δ.Ε. βοηθών Νοσηλευτών δεν βοηθά στην μείωση των επαγγελματικών και μισθολογικών ανισοτήτων ούτε στην εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού επαγγέλματος.

  Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος Νοσηλευτικού προσωπικού απαρτίζεται από ΔΕ νοσηλευτές που δεκαετίες καλύπτουν αδιαμαρτύρητα όλα τα νοσηλευτικά τμήματα σε κυκλικό ωράριο χωρίς διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων . Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι αδικημένος καθώς με τον ν.4315/2015 υπέστη σοβαρό μισθολογικό υποβιβασμό θεωρούμε απαράδεκτη κάθε διασπαστική και διχαστική προσπάθεια.
  Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση , όταν εν μέσω της πανδημίας covid-19 και αφού έχει προηγηθεί μια μεγάλη περίοδο δεκαετούς οικονομικής κρίσεως με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, μισθολογικές απώλειες να επιχειρείται αφελώς διχασμός στο ήδη λιγοστό και εξουθενωμένο Νοσηλευτικό προσωπικό .
  Εργαζόμενοι με μεγάλη εμπειρία και εκτελώντας όλες τις νοσηλευτικές πράξεις , στηρίζουν με ευσυνειδησία και αφοσίωση το ΕΣΥ παρέχοντας υψηλή νοσηλευτική φροντίδα σε όλους τους ασθενείς .
  Σκοπίμως αυτή την περίοδο κάποιοι προσπάθησαν να ισχυροποιήσουν τις κοντόφθαλμες επαγγελματικές και συνδικαλιστικές τους επιδιώξεις ενώ θα έπρεπε να θέσουν σε απόλυτη προτεραιότητα και επίσπευση προσλήψεων μόνιμου Νοσηλευτικού προσωπικού.
  Θεωρούμε θετικό την απόσυρση της επίμαχης διάταξης περί δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού μετά τις δυναμικές αντιδράσεις όλων των πρωτοβάθμιων Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ. Συνεχίζουμε όμως ενωμένοι να διεκδικούμε τη σύσταση Ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου με διακριτά καθήκοντα.
  Το Σωματείο συνεχίζει να στηρίζει τη διαχρονική θέση για σύσταση ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων που θα ορίζουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας. Η ένταξη στα Β.Α.Ε, η συνέχιση και επέκταση του Νοσοκομειακού επιδόματος που θα συζητηθούν από τις αρμόδιες επιτροπές μέχρι 30-6-2020 αποτελούν τα ζητήματα της απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρυχτεί από την Oμοσπονδία.
  Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. έχει προκηρύξει στάση εργασίας 07:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. για την Αττική και εντάσσεται στην Πανελλαδική Κινητοποίηση και Συγκέντρωση την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020. Η εκκίνηση της συγκέντρωσης θα γίνει στην Πλατεία Μαβίλη 08:30 π.μ. και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.
  Διεκδικούμε:
• Ισχυρή Δημόσια Υγεία
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Μονιμοποίηση εκτάκτων
• Αυξήσεις μισθών
• Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
• Επαρκή χρηματοδότηση 

28/05/2020

Το Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ. ΣΙΔΕΡΗΣ   Α. ΓΕΩΡΓΟΜΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ.
  2. ΑΝΑΠΛ/ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.
  3. Δ.Δ.Υ.
  4. Δ.Ι.Υ.
  5. Δ.Ν.Υ.
  6. ΔΙΕΥΘ. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
  7. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
Αφεντούλη & Ζαννή τ.κ. 18536 Πειραιάς τηλ. 210 4592244 fax. 210 4592668
www.somateiotzaneiou.gr                email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Μοιραστείτε...

 

Ενημέρωση για την πορεία του Covid-19 στην Ελλάδα

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΑΠ

ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΥΧΝΑ

ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ SARS COV-2

Υγειονομικό Βήμα

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Τεύχος 93

Μάρτιος 2020

Μάρτιος 2020

Εφημερίδες